BESTE VLIEGVISSER,

Hieronder een verzameling van berichten zoals we die regelmatig op Facebook plaatsen. ‘Blader’ er gerust doorheen!

Tectan Fluorocarbon Tippet

https://1000vliegen.nl/product/fluocarbon-tippet-tectan/

Deze tippet lijn is één van betere lijnen als het gaat om het zo delicaat mogelijk plaatsen van de vlieg in de omgeving van de vis. Door de brekingsfactor, die nagenoeg hetzelfde is als water, is de lijn amper zichtbaar in het water.

Op zonnige dagen wanneer het water zo helder is dat je als visser de hele bodem kunt zien is komt deze lijn het beste tot zijn recht. Voorzichtige en waakzame vissen zullen meer moeite hebben met het zien van je lijn waardoor je ook met ongunstige lichtomgeving de vis zo onopvallend kunt benaderen.

De lijn heeft een glad oppervlak en trekt knopen zeer klein en strak vast. De rek die de lijn amper tot niet heeft is voorzien van een UV-bescherming en heeft zeer weinig geheugen. Zit je leader dus een tijdje op je reel dan heb je deze zo weer recht! Verder is de lijn slijtvast en heeft deze geen moeite met obstakels zoals een leisteen, modder of planten.

Deze lijn wordt geleverd op een kleine spoel met 25 meter lijn, klein genoeg om makkelijk mee te nemen in je vest of om snel over te zetten op je tippet holders:

https://1000vliegen.nl/product/tippet-holder/

De lijnen zijn er in de diameters 12/100, 14/100, 16/100 ,18/100 en 20/100.

TIP: fluocarbon laat zich niet knopen aan gewoon nylon dus een zogenaamde Pitzenbauer ring is een must:

https://1000vliegen.nl/product/pitzenbauer-ring-tippet-micro-ringen-2-mm/

Ik heb het genoegen gehad om deze tippet te mogen testen, gelijk valt op dat de lijn soepel en makkelijk knoopt maar de knoop erg dicht vasttrekt. Ideaal om je leader te voorzien van een hele kleine maar sterke tippet.

Over het algemeen breekt de tippet ook pas bij een zware belasting zoals het vastzitten aan bomen of stenen. De lijn bleek goed bestendig tegen het schuren van de steenachtige bodem met scherpe leistenen en de gravel die hier tussenin lag. De lijn komt in vele diameters maar je kunt best het zekere voor het onzekere nemen en een diameter dikker vissen dan gewoon, de lijn is amper te zien in het water en geeft ook op zonnige
momenten maar een dunne schaduwlijn op de bodem. Een soepele, betrouwbare tippet lijn voor de schuwe forel maar sterk genoeg voor de wilde acties van karper en/of kopvoorn!

Fly line stripping basket

Onze field tester Jelle is druk in de weer geweest met het uittesten van onze fly line stripping basket. Lees hieronder zijn bevindingen en overtuig jezelf van het nut van deze perfecte oplossing.

Vissen met een stripmand, je ziet het wel eens in de YouTube filmpjes van kerels die beesten van snoek vangen. Een accessoire waardoor je gelijk uitziet als de visser die weet waar hij mee bezig is.

Een lacher voor de forelvissen of toch niet?

Eerlijk is eerlijk, niet de meest charmante toevoeging aan het geheel maar ontzettend handig en in sommige gevallen een must have. Denk aan dicht begroeide waterkant, rosten en stenen of bij het vissen bij bosjes en zelfs in een stadse omgeving. Je lijn komt nu eenmaal snel vast te zitten bij het vissen vanaf een oever. Kom je niet vast te hangen dan haal je hem langs een steen, door zand of erger nog… Ga je er op staan.

Ook in het water was ik er als visser mee geholpen. Ik vis met name in stromend water zoals de Grensmaas en in rivieren in de Ardennen, stroming is niet altijd onhandig met een los stuk lijn.. wind is dat echter wel. Stel je voor dat je met een drijvende lijn vist. Je vist stroomopwaarts dus je lijn drijft automatisch achter je langs, tenminste als de wind hem niet een andere kant uit blaast. Je stript je lijn terug en hangt vast in je eigen lijn. Hetzelfde bij het parallel vissen langs een talud het kan zonder, tot dat je er eentje geprobeerd hebt dan zijn ze stiekem toch wel fijn. Laat die vismaat maar lachen, als jij er beter mee vist en dus vangt wie lacht er dan!

Het model wat ik gebruik kreeg ik dit jaar rond Vaderdag in huis, een fijne actie met de prijs en meteen wat vliegen erbij.. Tja dan is het in de sterren geschreven?

Dit model mand is makkelijk te stellen en is groot genoeg voor je lijn tot aan de backing en misschien zelfs iets meer, hij houdt de lijn uit de knoop en geeft lijn sneller dan dat deze op het water of op de grond ligt. Het is voorzien van een stevige riem met gesp die volledig is af te stellen op jouw figuur. Gemaakt met een mesh bodem om snel water uit te laten en voorzien van 600D polyester, een sneldrogende en schuurvaste stof die ook voor de onhandige Harrie hufterproof blijft.

Ook vind je op de zijkanten kleine ringen om materiaal aan te hangen, ideaal voor een tang of vliegendoos aan te hangen. Zo heb je aan een waadpak met borstzak in combinatie met deze mand al voldoende ruimte voor de benodigde leaders en vliegen. Ik maak mijn fly wallet vast aan de riem van de mand en ben dan helemaal voorzien, vergeet je stukje scheitlint niet.

Ik heb de mand met name in huis genomen voor het vissen op snoek en baars, actief lijn in en uit geven en veel meters maken op moeilijke plaatsen die vaak slecht te bereiken zijn.

Ook bij het vissen uit een boot is het fijn, hiervoor lag mijn lijn voor mij in het water, onder mijn voeten of op het dek. Super veilig..

Pas toen ik weer in de Ardennen was om daar te jagen op een snoek die het lokale forel en vlagzalm bestand om zeep hielp, zag ik de meerwaarde van een dergelijke mand in de “gewone” vliegvisserij.

Hoe frustrerend was het als beginner struinend langs de oever? Je bent al bezig met te voorkomen dat je weer een mooie eik of braam haakt, dan wil je toch ook niet je lijn uit de knoop houden? Denk aan de keren dat je lijn slijtage opliep op het deel dat het water het minste raakt.

Zet je vissers-ego opzij en neem er eens eentje mee op pad, wedden dat je het stiekem toch makkelijk vind dan dat je toegeven wilt!

1 Juni, het begin van een nieuw seizoen

1 juni, het begin van een nieuw seizoen om te vissen op een zoutwatervis die echt wel
de moeite waard is om met een vliegenlat te vangen.

Deze zoutwatervis is een zogenaamde Anadrone, ze paaien in zoet water, maar groeien
op in zoutwater. Soms zijn te vangen op het Haringvliet maar met name in de Oosterschelde en de Nieuwe Waterweg worden deze gevangen, en eigenlijk zo’n beetje zodra de water en omgeving temperatuur aantrekt.

Kleine hint, het is de FINT !

En voor deze zoutwatervis heeft 1000vliegen.nl op de vernieuwde webshop ook de
perfecte Fint vliegen te koop. 3 verschillende creaties, allen gebonden in Nederland door een zeer goede binder, gebonden op een kwalitatieve zoutwaterhaak, maat 6 en voorzien een top tungsten bead.

Nieuwsgierig geworden, klik dan maar eens op deze Fint link.

Het roofvis seizoen is weer begonnen!

En dat hebben we ook gemerkt bij 1000 vliegen.nl. De streamers waren niet aan te slepen, niet alleen de streamers voor baars en snoekbaars maar vooral ook onze super snoekstreamers. Verkrijgbaar in alle kleuren en formaten en gemaakt met o.a. het top fiber materiaal van Dyckers.

Onze snoekstreamers worden gebonden ( en getest ) in Schotland door een zeer gerenommeerde vlieg / streamer binder.

Ook voor Big Fly vliegenlijnen of “ extra strong “ fluocarbon , titanium onderlijnen, of onze nieuwste Bite Guard fluocarbon kan men bij 1000vliegen.nl terecht, en voor de bijtertjes van onze Esox lucius hebben wij een speciale handschoen in het assortiment voor het veilig landen van alle soorten roofvis.

Het roofvis seizoen duurt nog lekker lang, dus zorg dat uw vliegvis uitrusting op peil is en kijk gerust eens rond in onze vernieuwde webshop. Verbaas u zelf over het assortiment, de kwaliteit en de mooie prijzen.

Karper op de vliegenlat… zo mooi!

En het allermooiste is dan om ‘op zicht’ te vissen.

Heel voorzichtig langs de kant lopen met een goede polaroid bril op je neus, speurend naar
bewegende rietstengels of leliebladen. Met name met warme dagen zal de karper het liefst tegen de kanten aan zijn voedsel van het wateroppervlak afslurpen.

En de leliebladen zijn natuurlijk helemaal perfect voor de karper om zich te verschuilen en tussentijds te foerageren.

Beetje aanvoeren met wat broodkorstjes of wat hondenbrokjes, rustig afwachten, en op het moment suprême een 1000vliegen.nl broodvlieg er voorzichtig tussen leggen, of een onze nieuwste creaties, de double trouble uitvoeringen van de hondenbrokjes.

Mochten deze ‘zoetwatervarkens’ iets dieper liggen en men ziet grote plakkaten met bubbels op het wateroppervlak, probeer dan eens een van onze zinkende creaties zoals de Kenobi red of de BH pellet.

Het is een kwestie van geduld, maar eenmaal gehaakt, dan zet je maar schrap en zorg voor een goede hengel / lijn combinatie met zeker voldoende backing op de reel.

Het gehele assortiment 1000vliegen.nl karper vliegen is hier te vinden.

Vliegvissen met materialen van 1000VLIEGEN.nl, de webshop voor de Vliegvisser!

Field Tester

Adventure, let’s do this!
Blog author for Outdooronly.
Reviewer Outdoor/Hunting/Fishing gear.

VLIEGVIS LES

Vliegvisles voor beginners
Voor gevorderden.
Voor groepen en bedrijfsuitjes.

Werp Instructie

William van der Vorst  is een gecertificeerd vliegvis instructeur en is met name gespecialiseerd in dubbele handige werplessen, maar ook voor de beginner met een gewone vliegenlat staat William klaar.

VLIEGVIS Water

3 vijvers
7000m2 viswater
3.4m diepe vijvers
Forel roken
Leer vliegvissen

VLIEGVIS Water

Met 4 verschillende vijvers biedt de Berenkuil iedere sportvisser alle ruimte voor een gezond en (ont)spannend dagje uit.

VLIEGVIS Water

Een bijzonder mooie camping in de Belgische Ardennen.

Nederlandse eigenaren én viswater vóór de deur !

vliegvis | webshop | vliegvis | vliegen | vliegvissen | vliegvis hengels | vliegvis reels | vliegvis lijnen | vliegviswinkel venlo | vliegvis streamers | tenkara | 1000vliegen | vliegvis snoeken | vliegvis leaders | Forel | Vlagzalm | Vliegvis reservoirs | Vliegvissen bellyboat | Vliegen bindmateriaal | Snakeflies | Droge Vliegen | Natte vliegen | Karpervliegen | Nymphen Tungsten nymph